2013. május 17., péntek

Kerékpártúra Tamási Környékén

Kedves sportbarátok!

Egy Tamási környéki kerékpártúrára szeretnénk invitálni mindenkit 2013. május 24. (péntek) délutánra.

A túra célja a kerékpározás népszerűsítése, Tamási és környékének megismertetése. A 2013-as év folyamán több környékbeli túrát is kívánunk szervezni, amelyekre mindenkit szeretettel várunk!




KERÉKPÁRTÚRA
TAMÁSI KÖRNYÉKÉN

2013.05.24. (PÉNTEK)


PROGRAMTERVEZET


15:00   Gyülekező, regisztráció: Tamási Miklósvári Parkerdő
15:15   Indulás
19:00   Érkezés: Tamási Koppány Fogadó (Tamási-Pári kerékpárút mellett)
19:00   Vacsora

Minden résztvevőt vacsorával látunk vendégül!

A kerékpártúrán való részvétel ingyenes, de kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2013.05.24. 12:00-ig jelezze az mtb@tamasikerekparsport.hu címen, vagy a +36-20-598-5283 telefonszámon. További felvilágosítás is az előbbi elérhetőségeken kérhető.

A túra tervezett útvonala:
Tamási-Regöly-Belecska-Tamási (kb. 40 km)


Nagyobb térképre váltás

A túra során megtekinthetjük a Tamási-Regöly kerékpárút mellett található Pacsmagi természetvédelmi területet.

 A részvétel terepkerékpárral (MTB) ajánlott!

Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvény a LEADER program támogatásával valósul meg.



2013. május 14., kedd

Vértes XCO - Várgesztes 2013.05.12.

A Tamási MTB SC csapata a Várgesztesen megrendezett XCO ranglistaversenyen vett részt 2013. május 12-én. Hajnalban indultunk, hogy időben odaérjünk a nevezésre, illetve meg tudjuk nézni a pályát. Az odaút alatt az időjárás semmi jóval nem kecsegtetett bennünket, ugyanis Székesfehérvárt elhagyva folyamatosan esett az eső. 



A nevezést követően összeraktuk a bringákat, de a pályabejárásra már nem nagyon maradt idő, hiszen közeledett a 9 órás rajt, ahol Deák Ádám és Barkóczi Archibald indult csapatunktól. Ők amatőr kategóriában indultak, hogy ízlelgessék ezt a szakágat is, hiszen ez volt az első XCO versenyük. 3 kört kellett teljesíteniük az eső áztatta, sáros pályán. Ádám 3., Archi pedig az 5. helyen ért célba.





A következő rajtunk 10:45-kor volt, U13 korcsoportban indult Szedeli Krisztián és Csóka Patrik. Ők 4 kört mentek egy kisebb pályán. A rajtot elég jól sikerült elkapni, Krisztián az első két körben a 2. pozícióban haladt át a célvonalon, a harmadik körben visszacsúszott a 3. helyre, de az utolsó kört sikerült megnyomni és visszaszerezni a 2. helyet a befutóra. Patrik is szépen haladt, neki ez volt az első országos verseny, amin részt vett, végül az 5. helyen futott be.




Ezt követően 12:00 órakor rajtolt az U15-ös korcsoport, ahol Kecskés Dominik és Szedeli Viktor indultak. Szerencsére ekkorra már elállt az eső. Nekik 3 kört kellett megtenni egy már nagyobb pályán. Dominik 1., Viktor pedig a 2. helyen ért célba.



Gratulálunk a fiúknak!





A következő versenyünk május 26-án lesz, a Szilvásvárad MTB Maraton, majd azt követő héten a következő XCO kupa verseny június 2-án Eplényben.

Farkas Ferenc
Tamási MTB SC 



2013. május 11., szombat

Tamási Kupa 2. forduló beszámoló, eredmények, képek


A Tamási Parkerdőben, a Miklósvári tó körüli ösvényen, 650 méteres terep pályán került megrendezésre a Tamási Kupa gyermek kerékpárverseny sorozat 2. fordulója 2013. május 11-én. 
Ismét népes gyereksereg gyűlt össze a Tamási Kerékpáros Alapítvány és a Tamási MTB Sport Club által szervezett megmérettetésre, melynek során tovább gyűjthették pontszámaikat az elsőségért, és a fődíj MTB kerékpárért folytatott küzdelemben. 
Az előző forduló résztvevőin kívül voltak újonnan csatlakozó versenyzők is, akik szintúgy esélyesek az összetett győzelemre, hiszen még 4 fordulón lehet bizonyítani. Az összetett ponttáblázatban (mely a beszámoló végén letölthető) már megtekinthető a Kupa aktuális állása. 

A 2. forduló eredményei:

Korcsoport: 1. Fiú 
1 Varga Zsombor
2 Homor Bence
Korcsoport: 1. Lány 
1 Arató Lili
2 Varga Kata
3 Arató Sára
Korcsoport: 2. Fiú 
1 Kelemen Ádám
2 Pintér Zsolt
3 Szakács Ábel
Korcsoport: 2. Lány 
1 Homor Lili
Korcsoport: 3. Fiú 
1 Király Balázs
2 Bogdán Balázs
3 Varga Balázs
4 Szakács Máté
5 Németh Gergely
DNF Szabó Loránd

Korcsoport: 3. Lány 
1 Király Panna
Korcsoport: 4. Fiú 
1 Csóka Patrik
2 Göttlinger Zalán
3 Jakab Gábor
4 Egyed Gergő
Korcsoport: 4. Lány 
1 Jankó Enikő
Korcsoport: 5. Fiú 
1 Bányai Márkó
Gratulálunk mindenkinek!

Sok szeretettel várunk mindenkit a következő fordulón is 2013. június 8-án, melynek helyszíne a Tamási-Pári kerékpárút mellett elhelyezkedő Szent István park lesz.

Fotók:



Eredmények:
2. forduló eredményei: tamasi_kupa_2013_2. fordulo_eredmenyek.pdf
Összetett állás: tamasi_kupa_2013_osszetett_eredmenyek.pdf

2013. május 2., csütörtök

Majálisi kerékpártúra

Május 1-e munka- és iskolaszüneti nap, ezért elhatároztunk, hogy túrázunk egyet a környéken.

Úti célul a Kereki várt, majd a Balatont tűztük ki. A már ismerős útvonalat ezúttal annyival variáltuk, hogy Tengőd és Tab, valamint Tab és Pusztaszemes között rövidítettünk az útvonalon, elvégre hegyikerékpárral nincs az ember az aszfalt utakhoz kényszerítve, ráadásul az autóforgalomtól sem kell tartani... A rövidítésekkel nem csupán kilométereket spóroltunk meg, hanem igazán szép tájakon haladtunk keresztül, és még sok felfedezni való útvonalat láttunk menet közben.




Némi szerelgetés után 9:30 körül indultunk a 65-ös úton Iregszemcse irányában, majd Tengőd felé folytattuk utunkat. A falu egyik mellékutcájába fordulva egy földúton erdős szakaszhoz érkeztünk, majd az erdőből kijutva Tab déli részén elhelyezkedő dombon kötöttünk ki. Az aszfaltos szerpentinen begurultunk a városba, majd Zala falu irányában haladtunk tovább, ahonnan földúton, turista útvonalakon kerekeztünk tovább Pusztaszemes irányába. A kis faluból már látszott a Kereki vár dombja, le is fordultunk a megfelelő úton, és elkezdtünk "mászni" a meredek dombra. Dominik útközben egy nagy macskaszerű, hegyes fülű állattal is találkozott, mely úgy tűnik, hogy egy hiúz lehetett (amely Magyarországon igen ritka, kb. 20 példány él hazánkban).












A Kereki várhoz érve nézelődtünk, majd elfogyasztottunk néhány szendvicset, és megpróbáltunk legurulni a vár északi oldalán található meredek lejtőn. Sajnos ekkor baleset történt: Dominik és Ervin összeütközött, és a bukfenc eredményeként Ervin bal keze eltörött (jobbulást!) :( Dominik kisebb horzsolásokkal megúszta. 
A vár alatti pihenőparkban bevártuk az Ervint hazaszállító fuvart, majd folytattuk utunkat tovább Szántód irányába. A Balaton partján rengeteg bringást láttunk a kerékpárúton, egészen Siófokig haladtunk a part mentén, ahol megálltunk egy frissítő fürdőre. 
Ezután a Sió menti kerékpárúton folytattuk utunkat Siójutig, majd Ádánd és Pélpuszta következett. Itt ismét egy rövidítéssel megérkeztünk Felsőnyékre, onnan földúton át Fürged, végül Fornád, és kb. 19:30 volt, mire Tamásiba értünk. 
Hosszú, kalandos, de kellemes túra volt, laza tempóban. 



Ha valaki kedvet kapna a túrázáshoz, legközelebb csatlakozhat hozzánk kisebb-nagyobb utakra :) 

Farkas Ferenc
Tamási MTB SC