2013. május 14., kedd

Vértes XCO - Várgesztes 2013.05.12.

A Tamási MTB SC csapata a Várgesztesen megrendezett XCO ranglistaversenyen vett részt 2013. május 12-én. Hajnalban indultunk, hogy időben odaérjünk a nevezésre, illetve meg tudjuk nézni a pályát. Az odaút alatt az időjárás semmi jóval nem kecsegtetett bennünket, ugyanis Székesfehérvárt elhagyva folyamatosan esett az eső. 



A nevezést követően összeraktuk a bringákat, de a pályabejárásra már nem nagyon maradt idő, hiszen közeledett a 9 órás rajt, ahol Deák Ádám és Barkóczi Archibald indult csapatunktól. Ők amatőr kategóriában indultak, hogy ízlelgessék ezt a szakágat is, hiszen ez volt az első XCO versenyük. 3 kört kellett teljesíteniük az eső áztatta, sáros pályán. Ádám 3., Archi pedig az 5. helyen ért célba.





A következő rajtunk 10:45-kor volt, U13 korcsoportban indult Szedeli Krisztián és Csóka Patrik. Ők 4 kört mentek egy kisebb pályán. A rajtot elég jól sikerült elkapni, Krisztián az első két körben a 2. pozícióban haladt át a célvonalon, a harmadik körben visszacsúszott a 3. helyre, de az utolsó kört sikerült megnyomni és visszaszerezni a 2. helyet a befutóra. Patrik is szépen haladt, neki ez volt az első országos verseny, amin részt vett, végül az 5. helyen futott be.




Ezt követően 12:00 órakor rajtolt az U15-ös korcsoport, ahol Kecskés Dominik és Szedeli Viktor indultak. Szerencsére ekkorra már elállt az eső. Nekik 3 kört kellett megtenni egy már nagyobb pályán. Dominik 1., Viktor pedig a 2. helyen ért célba.



Gratulálunk a fiúknak!





A következő versenyünk május 26-án lesz, a Szilvásvárad MTB Maraton, majd azt követő héten a következő XCO kupa verseny június 2-án Eplényben.

Farkas Ferenc
Tamási MTB SC 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése