2011. szeptember 22., csütörtök

Mobilitási Hét 2011. beszámoló

Az Európai Mobilitási Héten a Tamási Kerékpáros Alapítvány és a Tamási MTB Sport Club 3 kerékpáros programmal szolgált az érdeklődőknek. 
Célunk az volt, hogy ez alkalomból a kerékpárhasználatra helyezzük a hangsúlyt, mely közlekedési és sporteszközként is egyaránt remekül megállja a helyét. 
Közlekedési alternatíva - hiszen kis- és nagyvárosokban egyaránt praktikus, környezetkímélő és viszonylag gyors módját jelenti akár a munkába járásnak, akár a napi teendők intézésének.
Sporteszköz - hiszen remek elfoglaltság a munka utáni, hétvégi testmozgáshoz, akár hobbi, akár versenycélú használatra is.
Szerencsére Tamási Városban egyre több lehetősége van a kerékpárosoknak hobbijuk űzésére, hiszen a kerékpárút-hálózat bővítésével Pári után már Regöly település is megközelíthető két keréken, a hivatásforgalmú használat mellett egyre elterjedtebb a sportcélú használata is a kerékpárutaknak. MTB kerékpárral viszont nincsenek akadályok, Tamásiban és környékén is rengeteg terep út található, amelyeken érdemes tekerni.


A Mobilitási Héten mindenki próbára tehette magát erőnlét és ügyesség szempontjából is. Szeptember 16-án, pénteken a Tamási-Pári kerékpárúton időfutamversenyt rendeztünk, ami azt jelenti, hogy a versenyzőknek egyenként, 1 perces időközönként kellett rajtolnia a verseny központjául szolgáló Szent István Parkból, majd Páriban a kerékpárút végén megfordulni, és visszaérkezni. Ez mintegy 10 km-es távot jelent.
Viszonylag kevesen merték próbára tenni magukat, de akik ezt tették, nem bánták meg.


Az időfutam verseny képei:
Eredmények:


13 év alatti fiú:
 1. Kecskés Dominik   20:02
 2. Renczes Béla   26:41


13-14 éves fiú:
 1. Szathmáry Márkó   20:05
 2. Barkóczi Archibald   20:30
 3. Rigóczky Bálint   21:31
 4. Balassa Máté   22:05
 5. Szedeli Máté   25:58
19-39 év közötti férfi:
 1. Sántavy Árpád   21:41
40 év feletti nő:
 1. Freisinger Piroska   26:44

A következő rendezvényünk a 2011. szeptember 20-án megrendezett ügyességi verseny volt, melynek helyszínéül a Vályi Péter Szakképző Intézet udvara szolgált. A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai által felállított pályán tehette próbára magát felnőtt és gyerek. Mint kiderült, nem is volt olyan könnyű hiba nélkül teljesíteni a feladatokat.

Az ügyességi verseny képei:

Eredmények:
1. Lány korcsoport:
 1. Izsák Anna
2. Fiú korcsoport:
 1. Krizbai Zsolt
 2. Breuer-Orbán Kristóf Péter
 3. Kecskés Dominik
 4. Szathmáry Márkó
 5. Szedeli Máté
3. Fiú korcsoport:
 1. Somogyi Dániel
 2. Balassa Máté
4. Nő korcsoport:
 1. Izsákné Dr. Csordás Anita
4. Férfi korcsoport:
 1. Izsák László
 2. Farkas Ferenc
 3. Tóth Nándor

Végül, a Mobilitási Hét zárórendezvényeként, az Autómentes Napon került sor a kerékpáros felvonulásra, mely Tamási utcáin zajlott, és ez a program vonzotta a legtöbb résztvevőt idén.
A mintegy 13 km-es távot kb. 70 bringás (köztük a helyi kerékpáros egyesületek versenyzői is) tekerte végig rendőrségi autós felvezetéssel és zárással, sőt 2 kerékpáros rendőr is segítette a forgalom irányítását. Mindenki nagyon élvezte ezt a kis túrát, és a lakosság reakciójából ítélve is elég figyelemfelkeltőre sikerült, melynek hatására remélhetőleg egyre többen fognak nyeregbe pattanni.

Képek a felvonulásról:

 Köszönjük a rendezvény megvalósításhoz a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak áldozatos munkáját!
Kerékpáros programjainkra a jövőben is szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tamási Kerékpáros Alapítvány
Tamási MTB Sport Club

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése