2012. június 22., péntek

Tamási Kerékpárosok 11. Fotó-, Ereklye- és Rajz kiállítása

11. alkalommal kerültek kiállításra a tamási bringás ereklyék és fotók, valamint a hagyományos rajzpályázat művei a Tamási Kerékpáros Alapítvány által megrendezett kiállításon a Művelődési Központban, melynek megnyitója 2012. június 22-én 18:00 órakor kezdődött.


Kocsis Zsigmond, az Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a Tamási Önkormányzat részéről Ribányi Péter képviselő, egykori kerékpáros nyitotta meg a kiállítást, melynek első programjaként átadásra kerültek az Alapítvány által meghirdetett "Kerékpározni jó!" rajzpályázat díjai a legjobb műveket készítő gyermekek részére. 


Idén rekord mennyiségű rajz érkezett: összesen 18 intézményből szerte az országból 155 rajz érkezett be, mely mindegyike kiállításra került. Így elmondható, hogy a rajzpályázat most már országos ismertséget és elismertséget szerzett. Köszönhető ez a színvonalnak, díjazás mértékének, nyilvánosságának és hagyományának. A Tamási Kerékpáros Alapítvány fő céljai közé tartozik a kerékpározás és kerékpársport megszerettetése Tamásiban és környékén. Reméljük, hogy ezt lehetőségeinkhez mérten túl is teljesítjük.
A rajzpályázat díjazottjai érmet, oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át, melyeket a helyi kerékpársport támogatói és képviselői nyújtottak át, úgy mint Kocsis Zsigmond, az Alapítvány elnöke, Ribányi Péter, önkormányzati képviselő, és Szőke Sándorné, az Alapítvány kuratóriumi tagja, és a kerékpársportot rendszeresen támogató Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezet ügyvezetője.


Az Alapítvány nem csupán a rajzokat készítő gyerekeket, hanem a legaktívabb intézményeket is díjazta, mégpedig egy kupával, melyet idén a Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat kapta.


A díjátadó után a résztvevők megtekinthették a kiállítást az emeleten, melyen a rengeteg ereklye (kupák, érmek, egyéb tárgyak) mellett 100 fotó került kiállításra tamási kerékpárosok elmúlt évtizedeinek életéből, versenyekről, rendezvényekről. Ugyancsak kiállításra kerültek a tamási kerékpáros rendezvények kapcsán évről-évre gyűjtött újságcikkek is.


A kiállítás folyamatosan megtekinthető június 22 és július 6. között a Tamási Művelődési Központban.


Köszönjük mindenkinek a megnyitón való részvételt, a kiállítás lehetőségét a Művelődési Háznak, a kiállítás kivitelezését Berkes Bertalan dekoratőrnek, a Rajzpályázati művek zsűrizését Haás Máriának, Berkesné Imre Erikának és Almási Gábornak, valamint a médiajelenlétet a Koppány TV munkatársainak!


A nyertes rajzok itt (a képre kattintva) tekinthetők meg:


A megnyitó és a kiállítás képei pedig itt tekinthetők meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése