2013. november 17., vasárnap

Veszprém Cross beszámoló

A Tamási MTB SC csapata a téli felkészülés részeként részt vesz néhány ciklokrossz versenyen is. 
Elsőként a viszonylag közeli Veszprémben megrendezett LocarGO-Bikemag Veszprém Cross versenyen vettünk részt november 17-én, amely a  Supercross sorozat 3. állomása volt.

A versenysorozat a ciklokrossz versenyek népszerűsítését célozza, ezért bármilyen kerékpárral lehet indulni (az már más kérdés, hogy az adott pálya ciklo bringának, vagy montinak kedvez-e). Mi MTB kerékpárokkal indultunk, hiszen más bringánk (egyelőre) nincs.

A korai indulásnak köszönhetően még a ködfelhőkkel megküzdve is időben, 9 órára a rajthelyszínre értünk, a zsúfolt mikrobuszból kipakoltuk a bringákat, majd átvettük a rajtszámokat, és mehetett a pályabejárás. Viszonylag könnyű, gyors pályát alakítottak ki a szervezők, néhány terepakadállyal tűzdelve (köztük egy teherautó platón való átkeléssel).

A pálya tetszett a srácoknak, jó néhány kört megtettek, a nap is kisütött és már közeledett is a 11 órás rajt időpont, ahol csapatunkból Szedeli Krisztián (U15), Deák Ervin (U15), Kecskés Dominik (U17), Varga Viktor (U17) és Deák Ádám (Hobbi) indultak. A rajt jól sikerült, az első körben sikerült helyezkedni, Dominik sok helyet jött fel, a második körre már az elsők között futott ki. A többiek a mezőny közepén próbáltak pozícióba jutni. Dominik a negyedik és ötödik körét nemcsak korcsoportjában, hanem a mezőnyben abszolút első pozícióban teljesítette, erejét is az ötödik körre tartogatta, így némi meglepetést okozott számunkra, hogy a felkonferált öt kör helyett végül hatot kellett teljesíteni, így az utolsó körre már némileg elfogyott az erő, végül abszolút 3. helyen, de az U17-es korcsoport ezüstérmeseként sikerült befutni.
Ervin korcsoportjában 4. helyen futott be, nem sokkal lemaradva a dobogóról, Krisztián pedig most a 6. helyet szerezte meg. Viktor 7.-ként, Ádám pedig 5. helyen ért célba korcsoportjában.Szedeli Krisztián versenyben

Deák Ervin ugrik át az akadályon

Kecskés Dominik a 4. és 5. kört is vezette


Deák Ádám veszi az akadályt

Varga Viktor (jobb oldalt) a rajt után

Barkóczi Archibald a pályán

Kecskés Dominik U17 2. hely


11:45-kor rajtolt a következő mezőny, ahol ismét kemény küzdelmek voltak, csapatunkból Barkóczi Archibald (U19) indult itt, aki 11. helyen ért célba korcsoportjában.

A verseny elit futamaiban a férfiak között Fejes Gábor (Dr. Bátor Afria KTK), nők között pedig Benkó Barbara (FOCUS Team) szerezte meg az első helyet.

Nagyszerű verseny volt, bíztató eredményekkel, különösen azt tekintve, hogy csapatunkból jó néhányan korcsoportot váltanak a következő évben (a mostani versenyen már a jövő évi korcsoportok voltak érvényesek).

A Tamási közönség figyelmébe ajánljuk a december 7-én megrendezésre kerülő Mikulás Kupát, ahol hasonlóan izgalmas versenyen lehet szurkolni majd a Tamási MTB SC csapatának a Parkerdőben.

További fotók a versenyről:
https://plus.google.com/u/1/photos/115866810316998503478/albums/5947332440207746337?sort=1

Teljes eredménylista:
http://www.veszpremcross.hu/p/eredmenyek.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése