2014. február 10., hétfő

26. Tamási Kerékpáros Bál beszámoló

2014. február 8-án sikeresen lezajlott a hagyományos (immár 26. alkalommal megrendezésre került) Tamási Kerékpáros Bál a Tamási Kerékpáros Alapítvány szervezésében.A rendezvény ezúttal rendhagyó módon látványos mazsorett bemutatóval kezdődött az iregszemcsei Laguna mazsorett csoportnak köszönhetően.Kocsis Zsigmond főszervező köszöntötte a bál vendégeit, majd átadta a szót Katona Kálmánnak, aki a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, illetve a Magyar Mountainbike Szakági Szövetség elnökeként megnyitotta a bált. Beszédében kitért Tamási kötődésére is, mely sokunk számára újdonság volt.A bál díszvendégei között Tamási Város Polgármestere és szponzorok mellett  még számos, a hazai kerékpársportban meghatározó személy is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt: Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke, Ifj. Tóth István a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség alelnöke, Takács Gyula mesteredző, Magyar Olimpiai Bizottság tagja és Dömötör Sándor a budapesti Postás SE elnöke.

A megnyitót követően került sor az ünnepélyes Díjátadó Gálára, ahol a Tamási Kerékpáros Club és a Tamási MTB Sport Club sportolói vehették át különböző díjaikat a 2013-as esztendőben nyújtott sporteredményeik alapján.

A működésének 5. évfordulóját ünneplő Tamási MTB SC részéről eredményekben nem volt hiány az elmúlt évben: a csapat MTB, országúti és ciklokrossz versenyeken is egyaránt részt vett, és az év során összesen 46 érem született: ennyiszer állhattak dobogóra az ifjú sportolók, a csapatból mindenki aktívan kivette a részét az éremgyűjtésből. 

Elsőként a Tamási Kerékpáros Club csapata került bemutatásra, majd pedig a Tamási MTB Sport Club versenyzői.A sportolókat és vezetőket az Alapítvány által felajánlott oklevelekkel, kupákkal, valamint az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet ajándékaival jutalmazták. A díjátadó során közreműködött Ribányi József, Tamási Város polgármestere, Széles András, Tamási Város alpolgármestere, Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének és a Magyar Mountainbike Szakági Szövetség elnöke, Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke, Ifj. Tóth István, Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség alelnöke, Takács Gyula, mesteredző, Magyar Olimpiai Bizottság tagja, Marosi Csaba, Szőke Sándorné, Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezet igazgatója, Uhrin János, a Tamási Kerékpáros club edzője és elnöke, Farkas Ferenc, a Tamási MTB Sport Club edzője és elnöke.A Tamási Kerékpáros Club sportolói közül a legeredményesebbek:
1. Simon Ákos
2. Hanák Viktor
3. Tislér Zoltán

A Tamási MTB Sport Club versenyzői közül a legeredményesebbek:
1. Kecskés Dominik
2. Szedeli Krisztián
3. Deák Ervin

A díjátadó gála csúcspontja minden évben a Vándorkupa átadása, melyre évről-évre az elmúlt szezon legkiválóbb versenyzőinek neve kerül fel.

Sajnos ez alkalommal az Országúti Vándorkupa nem került kiosztásra.

A Tamási Kerékpáros Alapítvány újdonságként megalapította a MTB Vándorkupát, mely ezen a bálon útjára indul rajta az elmúlt év kimagasló teljesítményt nyújtó versenyzőivel. Az első alkalommal - Farkas Ferenc edző döntésével - két név is a kupára került: Kecskés Dominik és Szedeli Krisztián kiváló eredményeket ért el a 2013-as évben: Dominik U15 korcsoportban az Országos MTB Diákolimpián 3. helyezést ért el, ezentúl többször dobogóra állt országos MTB Maraton, XCO, illetve ciklokrossz versenyeken is; Krisztián U13 korcsoportban 3. helyen végzett az Országos MTB Diákolimpián, és szintén többször dobogóra állhatott országos MTB Maraton, XCO, illetve ciklokrossz versenyeken is. Példaértékű a fiúk teljesítménye és lelkesedése a kerékpársport iránt.A Tamási MTB Sport Club utánpótlás versenyzőinek eredményei 2013-ban:A Díjátadó Gála után ismét egy mazsorett műsor szórakoztatta a vendégeket, majd kezdetét vette a tánc, melyhez a zenét - az elmúlt évekhez hasonlóan - a TAXI zenekar szolgáltatta.


Éjfél után került sor az elmaradhatatlan tombolasorsolásra, ahol rengeteg ajándék talált gazdára, értékes ajándékcsomagok, dísztárgyak, ajándékutalványok formájában. A fődíj hagyományosan egy MTB kerékpár volt, mellyel a nyertes megtette tiszteletkörét a táncparketten.

A tombolát követően folytatódott a mulatság, a legkitartóbb vendégek egészen hajnalig ropták a táncot!


A bálról és a díjazottakról további információk, képek, videók a www.tamasikerekparsport.hu oldalon találhatók.


Ismételten köszönjük a bál támogatóinak, a tombolatárgyak felajánlóinak, a bál szervezőinek segítségét, köszönjük a Koppány TV részvételét!

Fotók:Videók:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése