2015. március 15., vasárnap

2015. évi Tolna Megyei Kerékpáros Évadnyitó

Sikeresen lezajlott a 2015. évi Tolna Megyei Kerékpáros Évadnyitó verseny, amely egyben a Tolna Megyei Nyílt Hegyi Bajnokság is volt.
A versenyt hosszú évek óta, szinte a Tamási kerékpársport létrejöttétől kezdve minden évben márciusban rendezi meg a Tamási Kerékpáros Club és a Tamási Kerékpáros Alapítvány, az utóbbi években rendre március 15-én a 
Szakály-Tamási borkombinát közötti  13,6 km hosszúságú útvonalon.
A versenyt összesen 21 korcsoportban hirdették meg a szervezők, melyből 16 korcsoport volt jelen. Ennek ellenére a létszám megfelelő volt, kissé nagyobb, mint amire számítottunk és ez főleg az amatőr korcsoportokban mutatkozott meg.
A verseny nemzetköziségét két szerb csapat, a Spartak Subotica (Szabadka) és a BK Sombor (Zombor) biztosította és nagyban hozzájárultak a verseny színvonalához is. Rajtuk kívül érkeztek résztvevők Mosonmagyaróvárról, Szegedről, Szekszárdról és Kecskemétről is.
A szakályi benzinkútnál 11:00 órakor indult a rajt Feuerbach Szabolcs szakályi alpolgármester úr köszöntőjét követően.
Kissé szeles, hűvös, de száraz időben teljesíthették a távot a versenyzők. A Szakályból Tamási felé vezető hosszú emelkedőn szétszóródtak a versenyzők, de az élboly masszívan egyben maradt egészen a célhoz vezető 1,5 km-es emelkedő aljáig, ahonnan a szabadkai klub U23-as versenyzője, Dragojevics Milán megindulva, és határozott előnyt tartva abszolút elsőként gurult át a célvolnalon, őt követte a Spartak Sombor U23-as kerékpárosa, Dario Marton, majd abszolút harmadikként érkezett a leggyorsabb magyar versenyző, Mészáros Máté, a Kecskeméti Elsősor SE amatőr felnőtt versenyzője.

Gratulálunk minden résztvevő versenyzőnek, kísérőnek, szakvezetőnek akik felkészítették, végig biztatták a versenyzőket.
Köszönjük a versenybírók munkáját, a szervezők segítségét, a szponzorok és média támogatását.
Jövőre újra megrendezzük a versenyt és szeretettel várunk mindenkit!

A hivatalos eredménylista (frissítve!) itt megtekinthető:Fotók a Tamási Kerékpársport facebook oldalán találhatóak:

Tamási Kerékpáros Alapítvány fotói:Tamási MTB SC fotói:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése